Ресторантът ни е просторен, обграден със зеленина. Накъдето и да погледнат гостите ни, пред очите им се разкриват чудни гледки. Закритата зала с камина предлага 100 места.
Част от градината на комплекс „Романтика“ е към ресторанта. По зелените площи са разположени закътани масички, подходящи за двойки и малки компании, които бързо могат да се превърнат в голяма маса за шумна и весела компания, празнуваща рожден ден например.
Пататникът се пече се върху печката. Щом се изпече от долната страна, се обръща на капак, тавата се маже с останалата част от маслото, след това пататникът се запича и от другата страна.
Бар Романтика отвори врати м. Юли 2016г. Барът е с капацитет 60 души, които може удобно да се настанят на диванчета или столчета и да се любуват на гледките към планината, язовира или басейна.

Ресторантът и градината на почивна база „Романтика“ ви предлагат приятно прекарване на времето и вкусни гозби. Менюто на заведението включва типични родопски специалитети, както и изкушаващи ястия от интернационалната кухня. Марковите питиета и подбрани вина радват познавачите. Обслужването е бързо и с усмивка. Специалните програми за празници и тържества са уникални. А накъдето и да обърнете поглед ще виждате красиви гледки.